Üdvözlet

Tagdíj befizetések

Keresés Háromhegyek Közhasznú Egyesület

Véletlen

Időjárás

Partnereink - Támogatóink

Reklám

http://haromhegyek.mediacenter13.hu

Fórumok
Háromhegyek Közhasznú Egyesület :: Fórumok :: Publikus :: A köztereinkről általában
 
<< Előző téma | Következő téma >>
A közterületekről általában
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: p csaba, csaba, haromhegyek, Ferdinánd, futojudit, farkasandi, drpdora
Szerző Üzenet
fandi
p ápr 01 2011, 09:08
Regisztrált tag #36
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:43
Üzenetek: 16
Teljesen összezavarsz azzal, hogy állandóan változtatod a képedet :-)))
Nyugodtan moderálj! :-)
Vissza az elejére
Ferdinánd
p ápr 01 2011, 03:42


Regisztrált tag #4
Regisztrált: k jan 18 2011, 06:33
Üzenetek: 100
fandi írta ...
Hűűűű, azért majdnem :-(( Akkor a kínaiak belelőgathatnák a lábukat. ( Egy kínai család lakik közvetlenül mellette :-)) Nekünk annak idején azt mondták az Önkormányzatnál, hogy ott fognak építeni szolgáltató egységeket ( üzlet, kocsma :-)....stb) Azóta is várjuk epekedve.... De azt nem tudtam, hogy ott volt a tó :-(( Lehet, hogy kezdeményezni kellene egy "Ismerd meg Hazádat!" akciót is?


:-)) A kínaiak pont mellette vannak - ill. mellettük nem is értem miért lett olyan púposra tőltve, hiszen ott szintben volt - nem volt gödör. A mészkő utca szintjében haladt a bányászás a hegy felé. Ahogy haladtak befelé úgy épültek benne házak - és ezek közül a Mészkő utcához legközelebbiben volt egy kisközért, amiben még én is jártam. Maradandó élményem van onnan, bár nagyon kicsi lehettem, de annyira örültem annak a rágóguminak, amit a boltosbácsi adott, amikor édesanyám fizetett a pénztárnál... :-))


F E R D I N A R T . H U
Vissza az elejére
fandi
cs márc 31 2011, 09:11
Regisztrált tag #36
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:43
Üzenetek: 16
Hűűűű, azért majdnem :-(( Akkor a kínaiak belelőgathatnák a lábukat. ( Egy kínai család lakik közvetlenül mellette :-))
Nekünk annak idején azt mondták az Önkormányzatnál, hogy ott fognak építeni szolgáltató egységeket ( üzlet, kocsma :-)....stb) Azóta is várjuk epekedve....
De azt nem tudtam, hogy ott volt a tó :-(( Lehet, hogy kezdeményezni kellene egy "Ismerd meg Hazádat!" akciót is?
Vissza az elejére
Ferdinánd
cs márc 31 2011, 07:16


Regisztrált tag #4
Regisztrált: k jan 18 2011, 06:33
Üzenetek: 100
Marianna írta ...
... És az eltüntetett tó? Fogalmunk sincs, hogy miért temették be! :-( A terület, ami felette "keletkezett" használhatatlan. Építkezni rá nem lehet belátható időn belül. Rámenni is veszélyes! Szerintem... Viszont biztos, hogy befolyásolja a föld alatti vízmozgásokat! Fekvő rendőr helyett jó lenne több 30-as tábla. Tegnap megint 5 kóbor kutya ténfergett a Mészkő utcában délután 5-kor. :-(


A tavat 'tudjuk', hogy miért temették be! Ez bányató volt, egy nagy gödör alján, a hegy oldalában - talán egy szintben a Mészkő utcával, de közelebb a Héthalom utcához. Tehát fentről elég mély szakadék vezetett a tóhoz, ill. két oldalról is. A betemetés oka kettős. Egyrészről balesetveszélyes volt, plusz egyre több szemetet hordott oda a lakosság, másfelől - tudomásom szerint - minden bányászati tevékenység befejeztével, vissza kell állítani az eredeti terepviszonyokat. Lásd még a Csillaghegyi Strandfürdő mellett. Minden tőltést púposra kell alakítani az üllepedés miatt. A szóban forgó helyről is most ezt láthatjuk pl. az Aranyhegyről, (púpos). Az ülepedés kizár mindenféle engedélyezést erre a területre 35- vagy 50 évre (nem tudom pontosan). Lassú folyamat. Az tény, hogy ott össze tudott gyűlni elég sok víz, és szabadon párologhatott. De be kellett tölteni! Valószínüleg az Önkormányzat irányítása alatt.
Tudnánk felmérést készíteni, hogy mivel hibázott az Önkormányzat vízelvezetés ügyben, (van bőven infó és elképzelés). A tavat szerintem kevésbé érinti.


F E R D I N A R T . H U
Vissza az elejére
Ferdinánd
cs márc 31 2011, 06:55


Regisztrált tag #4
Regisztrált: k jan 18 2011, 06:33
Üzenetek: 100
fandi írta ...
... Áruljátok már el, hol volt az a tó??? Remélem, nem rajta csücsülünk? A zebra tervét pedig láttam már régen, igazad van. Csak megfeledkeztem róla, bocsi!


A tó helyét megtalálod a régi térképeken, azokat meg az egyik albumban! Amúgy a szembeszomszédod mögött! Az az elgazosodott, bokros, fás rész. A régi fotókon is láthatod a fotóalbumok között! (Nem csücsülsz rajta!) :-))




F E R D I N A R T . H U
Vissza az elejére
fandi
cs márc 31 2011, 09:22
Regisztrált tag #36
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:43
Üzenetek: 16
11 évesek a kicsik, és az apjukkal bringáznak - úgy is féltem őket az őrültektől, de egy év múlva sem engedem ki őket...A kutya után pedig szaladunk, ha kiszökik, ennek ellenére simán elcsaphatják. A 30-as táblák nem jelentenek megoldást. Vannak, akik törvényen kívüliek, és nem vonatkoznak rájuk szabályok - akár a piros lámpán is átmegy, látunk elég ilyen esetet. A kóbor kutyákkal meg gondolom az a baj, hogy nem olyan egyszerű elfogni őket. Az emeleten van a műhelyem, ahol dolgozom, pont a Rámhegy u-ra látok, és igen gyakran látom azt a fehér autót, ami gyűjti őket. Szerintem ehhez idő kell.
Áruljátok már el, hol volt az a tó??? Remélem, nem rajta csücsülünk?
A zebra tervét pedig láttam már régen, igazad van. Csak megfeledkeztem róla, bocsi!
Vissza az elejére
Marianna
cs márc 31 2011, 07:26

Regisztrált tag #7
Regisztrált: k jan 18 2011, 07:53
Üzenetek: 16
Magas talajvíz:
A közgyűlésen két választ kaptunk.
1. tavaly sok eső esett! (igaz) Nem tudunk ellene mit tenni...
2. lakosság az új építkezéseknél az árkokat "eltünteti" (igaz) Ki tudna ellene tenni? Hatóság??? Lakosság???
Azt szeretnénk, ha érdemi válaszokat kapnánk.
Oda kell erre is figyelni/figyelnünk!
... de az új burkolattal ellátott utcák úgy készültek, hogy nincs csapadékvíz elvezető, mondjuk árok, vagy az út alatt erre a célra készült csatorna. Miért?
És az eltüntetett tó? Fogalmunk sincs, hogy miért temették be! :-(
A terület, ami felette "keletkezett" használhatatlan. Építkezni rá nem lehet belátható időn belül. Rámenni is veszélyes! Szerintem...
Viszont biztos, hogy befolyásolja a föld alatti vízmozgásokat!

Fekvő rendőr helyett jó lenne több 30-as tábla.

Tegnap megint 5 kóbor kutya ténfergett a Mészkő utcában délután 5-kor. :-(
Vissza az elejére
Ferdinánd
sze márc 30 2011, 10:16


Regisztrált tag #4
Regisztrált: k jan 18 2011, 06:33
Üzenetek: 100
fandi írta ...
... teszi....akkor ennyivel el van intézve? Jut eszembe! Nem lehetne egy zebrát kérni a buszmegállóhoz?? Életveszély átkelni az úton, mert ezerrel száguldanak le az autók a Pusztakútin. Folytassam? :-)))


Igen folytasd! :-)) Ezekre a véleményekre várunk, hogy lehessen ésszerűen eszme cserélni! :-)
A fekvőrendőr kérdésnél én is épp ezt gondoltam - és lám jobb kerületekben ezt okosan megoldották! Majd készítek fotót! Ebben a kerületben sok mindent egyszerűen nem akarnak megoldani.
A fekvőrendőrt máshol úgy oldják meg, hogy a kereszteződésben helyeznek el egy nagyobb felületűt. A jobbkezeses utcáknál úgyis lassítani kell.
Nem tudom hány éves gyermeked van, de ha jól tudom 12 éves korig felügyelet nélkül műútra ki sem mehet bringázni.
A kutyára meg vigyázzatok, mert sok gond van a környéken a falkákba verődött kutyákkal! El is szállíthatják! Erről írtunk egy felhívást is! Megtalálod!
A gyalogos átkelőhelyről már készítettem látványtervet is két kereszteződésünkre is, amit elvileg már látott a Polgármester úr is. Ezt megtalálod az "Egyesületünk" menüpontban, és ott a filozófiánkat, céljainkat keresd!!!
Persze az átkelőhelyre is válaszként a kifogások jöttek és nem az, hogy mikor és hogy tudnák megoldani. Sajnos M.o-on bevett szokásuk az illetékeseknek a kifogásokkal reagálni - nem tűnik fel nekik, hogy ezzel milyen hozzáállást bizonyítanak! És ahogy eddig bemutatkoztak - addig húzzák amíg nem lesz egy komolyabb baleset.
Mindig elfelejtik, hogy az emberekért, a társadalomért vannak ott, ezért kellene dolgozniuk. Az embereknek meg mégis csatákat kell megvívnia, hogy felemeljék a ... . A saját utcájukat, vagy aki megfelelő kapcsolattal bír, azoknak biztosan rendbe tetették. Példát inkább nem mondok. (Persze ők is csak emberek - hibáznak.)


F E R D I N A R T . H U
Vissza az elejére
fandi
sze márc 30 2011, 08:48
Regisztrált tag #36
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:43
Üzenetek: 16
Rendben. Út kérdés kivesézve. Beszéljünk a fekvő rendőrről! :-)) Ha gondolod, tedd át másik kategóriába!
Nem értek egyet a beruházási oszt. vezetőjével. A kerületben is vannak nagyon "kellemes", nagy méretű fekvőrendőrök, amin nem kell huppanni az autónak. Amúgy is csak addig huppan, amíg meg nem szokják az emberek, hogy ott van. Az pedig nem tartana sokáig, hisz itt ritka az átmenő forgalom, leginkább az itt lakók közlekednek erre. Vagy lehetne egy véleménykutatást tartani a Mészkő u. lakóitól, hogy ki egyezne bele, hogy a háza előtt legyen. Én tuti beleegyeznék, de engem nem érint, mert a Mészkő u. felé a kertem van. Viszont rettenetes, amit művelnek az utcában autóval, motorral. Az én gyerekeim szoktak biciklizni, és én ilyenkor rettegek. Praktikusan ki sem engedem őket. Aztán ott van a kutyánk, aki ha teheti, kiszökik a kapun. Na akkor is amiatt rettegek. Valamint a motorok túráztatása szerintem sokkal nagyobb és kellemetlenebb zajjal jár, mint a "huppanás". Világos, hogy minden embernek be kellene tartani a szabályokat, de ha nem teszi....akkor ennyivel el van intézve?

Jut eszembe! Nem lehetne egy zebrát kérni a buszmegállóhoz?? Életveszély átkelni az úton, mert ezerrel száguldanak le az autók a Pusztakútin.

Folytassam? :-)))
Vissza az elejére
Ferdinánd
k márc 29 2011, 10:22


Regisztrált tag #4
Regisztrált: k jan 18 2011, 06:33
Üzenetek: 100
fandi írta ...
A Mészkő u. alatt megvan az összeköttetés, csak a Rámhegy u-val nincs :-))) Egyszer erre jársz, nézz bele!


Oké! :-))

Építő jellegű észrevételeidet továbbra is... !!! Esetleg megvalósítjuk vagy megoldjuk! :-))



F E R D I N A R T . H U
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System