Keresés Háromhegyek Közhasznú EgyesületPartnereink - Támogatóink
|
Ökonapi beszámoló!
| | Szeptember 12-én már a reggeli órákban felállítottuk a sátrakat, asztalokat. Kicsit izgultunk, hogy az eső megtréfál-e minket, vagy elriasztjuk a felhőket.
Végül nem lehetett panaszunk az időre! | Lassan elkezdtek szállingózni a csapatok és 11 órakor már lobogtak a tüzek, beindultak a gázpalackok.
A 10 benevező csapat: | | - Taliga utca: Kusz kusz
- Ürömfű - Jeles: Csülkös BAbos káposzta
- Saroglya : tárkonyos palócleves
- Háromhegyek: krumplis tészta
- Saroglya 2: szatmári káposztás tejfölös lecsó
- Mészkő utca: Cigánka
- Rámhegy utca: székely kápopszta
- Hajékos: Marhalábszár pörkölt
- Kópé utca: Szabolcsi tökös lecsó Ürömhegyi lejtő: Lecsó babbal
| | | Az asztaloknál előkerültek a bográcsba való finomságok, kések, fakanalak, és szép lassan megtelt a hegyoldal illatokkal. Barátságos volt a hangulat. | Nem maradhatott el a kürtőskalács sütés, ami versenyen kívül minden évben viszi a pálmát. | | | | | A főzőverseny első kóstolójára már nem sokkal egy óra után sor kerülhetett, és fél óránként jelentette Ági, a műsorvezető, hogy újabb és újabb ételek készültek el. A zsűri egy-egy csapat képviselőjéből állt össze, akik természetesen saját csapatuk főztjét csak kóstolhatták, de nem pontozhatták. | Nem készültünk túl sok programmal, hiszen aznap a főzés mellett a Mészkő park tervezésén volt a hangsúly. A tevezők nem csalódtak, nagy volt az érdeklődés, sokan mondták el véleményüket, vágyaikat, és aggodalmaikat egyaránt. | | | | | A trambulin az idén is nagy siker volt a kicsik között, de a fitnesz eszközök sem árválkodtak. | A főzőverseny győztese, egyben a vándorserleg idei őrzője a Mészkő utca csapata lett, akik "cigánka" névre hallgató húsételükkel nyerték el mindenki tetszését. A legjobbak között volt az Ürömfű és a Hajlékos utca csapata.
| | | | | Nem is gondoltuk, hogy a házi lekvárok versenye is legalább olyan nagy siker lesz, mint az előző évek süti-versenye!
A házi lekvárok közül egy különlegesség nyerte el a zsűri tetszését. Ki gondolná, hogy a mező virágai is alkalmasak arra, hogy megízesítsék életünket. Az almából készült lekvárt egyszerű pitypangszirmok ízesítették. Fantasztikus volt. A recept: 200 pitypang letépett szirma, alma húsa, citrom, cukor. Az arányokat az Ürömfű utcában lakó szomszédunk titkosnak már nem mondható receptkönyvéből tudhatjuk meg.
1. helyezett lekvár: Gömöry Zsuzsa Ürömfű utcából. Citromos pitypangvirágos almalekvár.
|
| |
|
|