Üdvözlet

Tagdíj befizetések

Keresés Háromhegyek Közhasznú Egyesület

Véletlen

Időjárás

Partnereink - Támogatóink

Reklám

http://haromhegyek.mediacenter13.hu

Zajterhelés fejlemények
A legutóbbi tájékoztatásunk óta, az alábbi intézkedések történtek „zajügyünk” megoldása érdekében.

Megérkezett a válasz a Környezetvédelmi Hatóságtól, melyben tájékoztattak bennünket, hogy a 10-es út környezetében több időpontban, több helyszínen végeztek zajmérést, de ennek mértéke sehol sem haladta meg a jogszabályban előirtat ( nappal 06-22 óra: 65 dB, éjjel 22-06 óra: 55 dB), ezért nem áll módjukban zajvédelmi intézkedést kezdeményezni.

Megkeresésünkre Puskás Péter Alpolgármester Úr, az Óbuda - Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit KFT- ét bízta meg a zajvédelmi projekt lebonyolításával.
Munkatársaik, szorosan együttműködve területünk képviselőivel, tájékozódtak az eddigi történésekről, felvették a kapcsolatot az illetékes szervekkel, szakértőkkel.
Ennek eredményeként megállapították, hogy a zajvédő fal, vagy ilyen hatást kifejtő növényzet telepítése a közeljövőben nem lesz lehetséges, ezért a zajcsökkentésre, reális alternatívaként, a sebességcsökkentés maradt.
Ennek érdekében, Bús Balázs Polgármester Úr levélben kereste meg Pintér Sándor Belügyminiszter, Tarlós István Főpolgármester és Dr. Almássy Kornél (Közútkezelő Zrt.) Vezérigazgató Urakat.
Kérte, hogy a 10-es út érintett szakaszán a sebességet 50km/h-ra csökkentsék és ennek betartatását radarrendszer telepítésével biztosítsák.
Tájékoztató és támogatást kérő levéllel kerestük meg ismételten Varga Mihály Országgyűlési Képviselőnket, aki a megoldás segítése érdekében felvette a kapcsolatot a III. ker. illetékeseivel.

Igali Erzsébet és dr. Dollenstein István
haromhegyek on 2017 április 20 csütörtök - 17:10:45 | Hozzászólás: 0

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz