Üdvözlet

Tagdíj befizetések

Keresés Háromhegyek Közhasznú Egyesület

Véletlen

Időjárás

Partnereink - Támogatóink

Reklám

http://haromhegyek.mediacenter13.hu

Folytatódik a 10-es út zajterhelése miatti lakossági akció
Dollenstein István, és Igali Erzsébet egyesületi tagok további rövid információi, a 10-es út zajvédelmében tett lépésekről (2016 decemberétől)
1. A Környezetvédelmi Hatóság utcánkénti (Ürömfű, Jeles, Tarhos) zajmérése megtörtént. Ennek eredményéről és a felülvizsgálati kérelmünk elbírálásáról, hivatalos levelet még nem kaptunk. Ezért panasszal éltünk, a területet felügyelő kormánybiztosnál.
2. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól megkaptuk a novemberi megbeszélés jegyzőkönyvét, mely a zajcsökkentésre, rövidtávon megoldható javaslatot is tartalmazott (sebességkorlátozást, radarrendszerrel).
3. Levelet írtunk Bús Balázs Polgármester úrnak, hogy ennek kivitelezése érdekében, a különböző hatóságoknál szíveskedjen eljárni.
4. Felkerestük Bulla György önkormányzati képviselőnket, tájékoztatás és támogatás kérés céljából.
5. A Háromhegyek Közhasznú Egyesület vezetősége, évenkénti értékelő, egyeztető megbeszélést folytatott, Bús Balázs Polgármester Úrral, ahol a zajcsökkentéssel kapcsolatos feladatokról is tárgyaltak, előkészítve a további lépéseket.
6. Megbeszélést kezdeményeztünk, a konkrét zajvédelmi intézkedések végrehajtásával megbízott, Puskás Péter Alpolgármester Úrral. A találkozón - a szakértők által javasolt – sebességkorlátozásról, annak betartását garantáló radarrendszer felállításának megvalósíthatóságáról és a várható eredményekről, nehézségekről beszéltünk. Megállapodtunk abban, hogy a Polgármesteri Hivatal elindítja a szükséges kérelmeket. A lakósság képviselőivel szorosan együttműködve, egymást támogatva dolgozunk, az eredmény elérése érdekében.
7. Tájékoztató, és az elindult zajcsökkentő projekt támogatását kérő levelet küldtünk Varga Mihály Képviselő Urnak, fenntartva a személyes találkozás igényét.
haromhegyek on 2017 február 26 vasárnap - 13:48:24 | Hozzászólás: 0

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz